HTML

nagybetűs ÉLET

Betűszedő vagyok az ÉLET nagybetűs kiadásánál. Jézus tanítványa vagyok, 21. századi és budapesti - számomra ez a nagybetűs ÉLET.

Kapcsolat

Visszajelzéseket e-mailben is szívesen veszek: betuszedo@index.hu

El Mondo

Nincs megjeleníthető elem

2012.05.05. 10:39 Betűszedő

A vallás veszélyesebb, mint a pornó?

A vallási témájú honlapok veszélyesebbek, mint a pornóoldalak - legalábbis az internetes biztonság témájára szakosodott Symantec cég friss kutatása szerint. 5 vallásos site közül legalább 1 tartalmaz valamilyen vírust, míg az erotikus oldalak között ez csak 2,4%.

Megdöbbentő, de a vallás és a pornográfia, és kapcsolódó témaként a prostitúció között nagyon sok a hasonlóság. Az utóbbi kettő arról szól, hogy fizetek azért, hogy megkapjam azt a szexuális beteljesedést, amire vágyok. A vallások pedig - hasonló módon - azt szabják meg, hogy mit kell tennem, adnom azért, hogy a lelki beteljesedést megszerezzem, értelmet kapjon az életem, lelki békém legyen stb. A vallás arra koncentrál, amit én adok cserébe azért, amire én vágyok.

Jézus követése ezért nem vallás. Az ő tanítása arról szól, hogy akkor kaphatjuk meg ezeket a hőn áhított dolgokat, ha személyes kapcsolatban élünk vele. Nem kell fizetni érte, mert ajándékba adja, anélkül, hogy megdolgoznánk érte. Jézus tanítása ezért áll szöges ellentétben más vallások tanításával. A különbség ugyanaz, mint egy elkötelezett szerelmi kapcsolat és egy prostitúció alapú együttlét között.

Isten többször hangot adott annak a Bibliában, hogy dühös, amikor úgy közelítünk hozzá, ahogy a prostituáltakhoz szokás. Mintha azt gondolnák, hogy ha letesszük az asztalra az ötezrest (jó cselekedetek, jótékonykodás, templomba járás stb.), akkor fog Isten szeretni minket. Istennek nincs szüksége ezekre a dolgokra, főleg nem fizetségként a szeretetéért. Ehelyett azt kéri, hogy fogadjuk el a szeretetét "csak úgy", és éljünk vele elkötelezett kapcsolatban.

A vallás lehet, hogy tényleg veszélyesebb, mint a pornó.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nagybetus-elet.blog.hu/api/trackback/id/tr274489816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása